Entertainment‎ > ‎

Puzzles

Solve These Puzzles


1. Where was the first potato found?

Ans: In the ground.

2. What comes down but never goes up?

Ans: rain.

Watch the latest videos on YouTube.com
3. If three cats kill three rats in three minutes, how long will it take hundred cats to kill hundred rats?

Ans: three minutes.

4. What can fly but has no wings?

Ans: Time.

5. What always goes 2 sleeps wearing its shoes?

Ans: Horse.

6. I m like a ribbon, tied by nature, across the sky, what m I?

Ans: Rainbow.

7. How would u write nineteen that if one is taken out, then its remains twenty.

Ans: XIX when one is taken out, its remains XX.

8. There were ten sparrows sitting on a tree. A hunter fired and two of them fell dead. How many sparrows were left on the tree?

Ans: None.

9. Two sons and two fathers went hunting. They succeeded in hunting one pigeon each on counting it was found that they were only three pigeons. How is that?

Ans: They were only three persons, son father and grandfather.

10. Which is the hardest key to turn?

Ans: Donkey.

11. which part of London in France?

Ans: -N-

12: why ur nose is not twelve inches long?

Ans: Because then it would be a foot.

13. What is the largest ant in the world?

Ans: Elephant.

14.What do u calls a sleeping bull?

Ans: A bulldozer.

15. Where do fish keep their money?

Ans: at the river bank.

16. Which fish lives in heaven?

Ans: Angel fish.

17. What do u calls an Arabian milkman?

Ans: milk shaikh.

18. Which is the most shocking city in the world?

Ans: electricity.

 

Q: What starts with a P, ends with an E, and has a million letters in it?


 

 


A: A Post Office!

 

 

 

1. A murderer is condemned to death. He has to choose between three rooms.
The first is full of raging fires, the second is full of assassins with loaded guns, and the third is full of lions that haven't eaten in 3 years. Which room is safest for him?

2. A woman shoots her husband. Then she holds him under water for over 5 minutes. Finally, she hangs him. But 5 minutes later they both go out together and enjoy a wonderful dinner together. How can this be?

3. There are two plastic jugs filled with water. How could you put all of this water into a barrel, without using the jugs or any dividers, and still tell which water came from which jug?

4. What is black when you buy it, red when you use it, and gray when you throw it away?

5. Can you name three consecutive days without using the words Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, or Sunday?

6. This is an unusual paragraph. "I'm curious how quickly you can find out what is so unusual about it. It looks so plain you would think nothing was wrong with it. In fact, nothing is wrong with it! It is unusual though. Study it, and think about it, but you still may not find anything odd. But if you work at it a bit, you might find out. "

See the answers below....

*

Answers:

1. The third. Lions that haven't eaten in three years are dead.

2. The woman was a photographer. She shot a picture of her husband, developed it, and hung it up to dry.

3. Freeze them first. Take them out of the jugs and put the ice in the barrel. You will be able to tell which water came from which jug.

4. The answer is Charcoal.

5. Sure you can: Yesterday, Today, and Tomorrow!

6. The letter "e," which is the most common letter in the English language, does not appear once in the long paragraph.

 

 



1) If we say 'MUMMY', they come together & go apart when we say 'DADDY'? - LIPS 

2) What goes up & never comes down? - AGE

3) Patches over patches but no stitches? - CABBAGE

4) What is that we cannot see, but is always before you? - FUTURE 

5) What goes up & down a hill, but never moves? - ROAD 

6) You can never wet it? - SHADOW 

7) What belongs to You, but used by your friends more often you do? - YOUR NAME

 
Q: What starts with E, ends with E and only has one letter? 
A: An envelope.

Q: What travels around the world and stays in a corner? 
A: A stamp.

Q: What has many keys but can't open any doors? 
A: A piano.

Q: Who earns money driving their customers away? 
A: A taxi driver.

Q: Can a kangaroo jump higher than the Empire State Building? 
A: Yes, because the Empire State Building can't jump

 

This puzzle is called Lateral Thinking. 
Scroll down slowly and be honest to yourself. 
Think like a wizard...

Q1.


man 
------ 
board

 

Ans. = man overboard

 

 

Okay, let's see if you've got the hang of it.

 

 

Q2.


stand 
----- 
i

 

Ans. = I understand

 

 

OK... 
Got the drift ?

Let's try a few now and see 
how you fare ?

 

 

Q3.

/r/e/a/d/i/n/g/

 

Ans. = reading between the lines

 

 

Q4.


  r 
road 
  a 
  d

 

Ans. = cross road

 

 

Not having a good day now, are you ?
Redeem yourself.

 

 

Q5.

  cycle 
  cycle 
cycle

 

Ans. = tricycle

 

 

Not easy to figure out ha!

 

 

Q6.

  0
--------- 
  M.D. 
  Ph.D.

 

Ans. = two degrees below zero

 

 

C'mon give it a little thought! !

 

 

Q7.

knee 
------------ 
light

 

Ans. = neon light
( knee - on - light )

 

 

U can prove u r smart by getting this one.

 

 

Q8.

      ground 
--------------- 
feet feet feet feet feet feet

 

Ans. = six feet underground

 

 

Oh no, not again ! !

 

 

Q9.

ecnalg

 

Ans. = backward glance

 

 

Not even close! !

 

 

Q10.

death ..... life

 

Ans. = life after death

 

 

Okay last chance...

 

 

Q11.


ababaaabbbbaaaabbbbababaabbaaabbbb...

 

Ans. = long time no 'C' 
( see )

Yesterday evening, Helen and her husband invited their neighbours (two couples) for a dinner at home. The six of them sat at a round table. Helen tells you the following: "Victor sat on the left of the woman who sat on the left of the man who sat on the left of Anna. Esther sat on the left of the man who sat on the left of the woman who sat on the left of the man who sat on the left of the woman who sat on the left of my husband. Jim sat on the left of the woman who sat on the left of Roger. I did not sit beside my husband." Then who is the Helen's husband?

*

*

*

Scroll down for the solution

*

*

*

*

*

*

*

Solution:
From the second statement, we know that the six people sat at the table in the following way (clockwise and starting with Helen's husband): 
Helen's husband, woman, man, woman, man, Esther 
Because Helen did not sit beside her husband, the situation must be as follows: 
Helen's husband, woman, man, Helen, man, Esther 
The remaining woman must be Anna, and combining this with the first statement, we arrive at the following situation: 
Helen's husband, Anna, man, Helen, Victor, Esther 
Because of the third statement, Jim and Roger can be placed in only one way, and we now know the complete order: 
Helen's husband Roger, Anna, Jim, Helen, Victor, Esther 
Conclusion: the name of Helen's husband is Roger.

1.What is full of holes yet can still hold water ?

Ans: A sponge!2.Pronounced as one letter, and written with three, two letters there are, and two only in me. Im double, Im single, Im black blue and grey, Im read from both ends, And the same either way.

Ans: Eye

3. What eats rocks, levels mountains, rusts metal, pushes the clouds across the sky, and can make a young man old?

Ans: Time

4.Give it food and it will live; give it water and it will die.

Ans: Fire

5.What five letter English word does not change its pronunciation when four letters are taken away?

Ans: Queue

6.As I walked along the path I saw something with four fingers and one thumb, but it was not flesh, fish, bone or fowl.

Ans: Glove

7.What can run but never walks, has a mouth but never talks, has a head but never weeps, has a bed but never sleeps?

Ans: River

8.There is a thing that nothing is, and yet it has a name. It's sometimes tall and sometimes short, joins our talks and joins our sports, and plays at every game?

Ans: Shadow

9. I am both Mother and Father. I am seldom still yet I never wander. I never birth nor nurse.

Ans: A tree

10. Twelve white ponies, On a red hill, Always moving, but standing still. What are we?

Ans: Teeth

Mary's father has five daughters:
1. Nanna,
2. Nenne,
3. Ninni,
4. Nonno.
5. ??????


What is the name of the fifth daughter?

1. What is the easiest way to throw a ball, have it stop, and completely reverse direction after traveling a short distance?
Ans. Scroll Down for answer

2. What is at the beginning of eternity, the end of time, the beginning of every end, and the end of every place?
Ans. Scroll Down for answer

3. When things go wrong, what can you always count on? 
Ans. Scroll Down for answer

4. What is always behind you but you can never touch it? 
Ans. Scroll Down for answer

5. I am never the first to speak but I am always the last to be heard. Who am I? 
Ans. Scroll Down for answer

6. We were born of the same mother, on the same day, at the same hour and in the same year. Yet we are not twins. How do you explain this? 
Ans. Scroll Down for answer

7. Two fathers and two sons were seated round a table. There were four apples on the table. Each of them took one apple and ate it entirely yet there was still one apple left on the table. How was this possible? 
Ans. Scroll Down for answer

8. Before Mount Everest was discovered which was the highest mountain in the world? 
Ans. Scroll Down for answer

9. Here everything is not always in order. For example, Friday comes before Thursday, the cart comes before the horse, the driver comes before the employer. Where are we? 
Ans. Scroll Down for answer

10. When I am alive I stay put where I am. It is only when I am dead that I move about here and there. Who am I? 
Ans. Scroll Down for answer

11. How can you be behind a person when that person is also behind you?
Ans. Scroll Down for answer

*

*

*

*

Answers:
1. Throw the ball straight up

 

2. 'e'

 

3. Your fingers

 

4. The past

 

5. An echo.

 

6. They are triplets.

 

7. There were only three persons at the table comprising a grandfather, his son and his grandson.

 

8. Mount Everest, of course. It was always there!

 

9. In a dictionary.

 

10. A leaf.

 

11. Put yourself back to back of each other.


A doctor, a lawyer and an engineer were all walking on a deserted street and they were arguing on some topic and suddenly a quarrel sparked between the arguments and the engineer killed the lawyer. Just before the lawyer died he shouted "He killed me" and soon after he collapsed. Policemen were just passing on adjacent street and heard the sound and arrived at the spot. The engineer told the police that the doctor is the murderer and the doctor said that the engineer is the murderer and they were quarreling. There is no evidence to suggest engineer only had killed the lawyer and also no eyewitness for the murder committed except the doctor. The police quickly intervened their quarrel and arrested the engineer. How did they come to know that he is the murderer?

Scroll down for the answer

*

*

*

*

 

Answer: The doctor was a female and the engineer was a male. When the lawyer shouted "He killed me" it obviously refers to the engineer.

 
Comments